Tuesday, 6 December 2011

kermit the frog

Assalamualaikum

Oke hari ni nak story pasal kermit the frog.pernah dengar tak kisah kermit sebelum nie?mostly budak yang  ambil biology akan tau lar cerita dia.kermit yang menentang diskriminasi terhadap spesies dia yang dijadikan uji kaji untuk belajar bab respiration.kalau aku tak silap sebab study bab tu masa form4 but we're done the experiment last march.heh~tak boleh bla masa ending cerita tu.semua katak yang bakal digunakan oleh students 'bangkit' menentang diskriminasi.boleh nampak perpaduan antara katak disitu.terkejut mak noks sebab kermit and the gang boleh bercakap.iyelah dah aku tengok part ending je memang le tak tau.

hye girls,nama I Kermit.
selamat berkenalan ;)


By the way,aku tak mau merepek pasal kermit sebab aku pun tak tengok penuhkan.then,if you want to know more about it,you may search at google.com.apa guna ada google kalau tak dimanfaatkan dengan sebaik mungkin,kan?owh aku teringat the day before experiment,aku suruh abah beli katak.perasaan berkobar-kobar begitu ...(cari the best word please).then,when abah's back and gave me the frog and i was likeeeeeeeeeeeee OMG kecik gila katak abah bagi.huh ghupe-ghupenya itu katak memancing ler.haish~cuba cakap kat aku apa boleh buat dengan katak kecik tu?nak tak nak esoknya bawak le ke sekolah.kononnya sebagai bahan bukti aku ada bawak la.semua orang terkejut beruk sebab kecik sangat.beruk pun tak sekejut tu.semua orang kata 'keciknya katak u ____ tau ler awak/ko tu  kecik tapi tak perlu la bawak katak kecik' hasih~ kome ingat aku TERingin sangat ke nak bawak cinonet tu?dah time tu orang kedai tu kata dah habis nak buat macam mana.oh yer nama katak cinonet nie adalah Froggy.

Nasib aku begitu baik sekali sebab Thamil Arasi(bukan pemian bola walaupun nama hampir sama) bawak banyak katak.sebagai sparepart kalau ada yang tak bawak atau katak mati(bukan mati katak).semua katak yang dibawa oleh students besar-besar dan gebu-gebu kerana mereka membesar dengan sihat dan kuat.disebabkan froggy tu kecik jadi aku pun gantung simpan dia dalam plastik dan gantung dekat main entrance.kononya mengalu-alukan kedatangan orang kedalam kelas.heh~tak ku sangka ramai cikgu takut nak masuk bila dapat tau itu katak.kesian~~~ ada tu sampai sanggup masuk dari pintu lain.ish ish ish.sekali dapat cikgu Mira terus disuruh aku letak forggy tu dekat lab.eh mana boleh.Prince Frog aku tuh.lastly i made decision to kept it and put it into my bag.dan sadisnya froggy aku mati sebab kekurangan oxygen.kesian kau,froggy~aku tau pun sebab Mdm Lu(bio teacher) nak tengok.sekali anak dia kata froggy dah mati,hancur luluh hati aku.,sigh~dan tak semena-mena Afisah panggil aku pembunuh.PEMBUNUH KATAK.terpaksa aku buang dia dalam tong sampah without appropiate funeral.

I memang suka berposing.harap maklum sebab I nie bukan katak biasa.
I boleh bercakap tau :)

Bio class start after recess.syukur alhamdulillah.Thamil dengan baik hatinya bagi aku satu katak berkongsi dengan Anis.kiranya dua orang satu katak.sebab katak ada banyak.kalau tidak setiap sorang satu tapi sebab have a few students geli-geliman nak pegang.jadi diratiokan jadi 2:1.the veterinar of the day is ME!! hehehe Anis takut dengan katak tu sebab tak mau.beast best kot.lagi best pegang tanpa sarung tangan.erkssss....okelah i know that you guys mungkin dah boring sebab baca panjang berjela-jela macam baca rencana politik kan so here it is:

seksi tak posing I? tapi time nie nie dorang dah pengsankan I
pity me~

Arghhhhhhhhhhhhh tidak kulit I !!

yeah this is what we call as team spirit
<3

tiga budak skema tapi satu opah which is Anis

Ying Shyn:oke,yang itu jantung dia.awak boleh nampak di still lup dap lup dap sebab tengah tunggu you cium dia

Alyaa:eh,mana ada la.dia tengah tunggu you cium dia.sebab you kan pandai(tak der kaitan pun)

orang lain sibuk berexperiment tapi dia sempatkan lagi posing
haish~
 anak muda sekarang.tetiba je~

with team mate,Anis the Opah.
entah katak siapa yang dirembat tu tak taulah.

Last but not least,katak oh katak kenapa kau panggil hujan,macam mana aku tak panggil ular nak makan aku,ular nak makan aku...lalalaala~ jadi,sekarang musim hujan kerana ular nak makan katak.oleh itu berhati-hatilah ketika hujan dan banjir.oleh itu,dikawasan banjir sila berhati-hati kerana banyak ular berkeliaran disebabkan katak nak menyelamatkan diri.

Oke fine,out of topic.Sorry Sorry Sorry Sorry Naega naega naega meonjeo Nege nege nege ppajyeo.......

Bye bye dah banyak sangat aku melalut ni.
Salam

2 comments:

cikgu Naman said...

teringat dulu masa form 4 pergi cari katak kat longkang sekolah sebab nak buat eksperimen bedah katak dalam Biologi ;)

Anis said...

sukati kata aku opah -.-