Friday, 30 December 2011

3 idiots

Assalamualaikum dear(s)

Pernah dengar movie 3 idiots tak?just now ada tayang kat tv3.well tu cerita lama actually.but baru ditayangkan dekat tv3.disebabkan cerita dia panjang so divide by 2 parts.walaupun dibahagikan kepada dua tapi banyak scene yang dia cut.tak best!nasib baik dah tengok full sebelum ni dekat external Yang.

Btw,aku bukan nak melalut panjang pasal cerita nie.just nak share some quotes yang bagi aku amat bermakna.heh memang le semua quotes tu bermakna :)
  1. That day we learned, when your friend flunks, you feel bad, when he tops, you feel worse. 
  2. Pursue excellence, and success will follow, pants down. 
  3. Today my respect for that idiot shot up. Most of us went to college just for a degree. No degree meant no plum job, no pretty wife, no credit card, no social status. But none of this mattered to him, he was in college for the joy of learning, he never cared if he was first or last. 
  4. Make your passion your profession
  5.  Life is a race. If you don't run fast, you'll get trampled.
  6. A machine is anything that reduces human effort and reduces time.
Banyak lagi sebenarnya tapi yang aku jumpa mostly tulis dalam bahasa tamil/urdu.mana aku paham.lain la kalau bagi tok dekat Kg Ara Payong baca.mesti dia paham.tak macam cucunya yang agak low sikit dalam bahasa international.whaooooo jangan memain dengan atok gua,oke.banyak bahasa dia tau antaranya bahasa arab,urdu,jepun,omputih,melayu etc.oke nie aku mau share pula lirik lagu dia dengan kome.tak semua lagu aku letak.cuma a few yang aku rasa meaningful dan boleh dibuat sebagai pendorong semangat nak belajar or face something that you fell you can't do.

lagu all is well.


give me some sunshine


That's all my dear.pendekkan entry aku kali nie :) muehehehe selamat pagi semua!have a wonderful day korang.aii yu!





3 comments:

Athirah Rosli said...

inspiring ^_^

azrinna said...

Saya pun tonton cerita ini. Pd saya cerita ini mengajar kita untuk jadi sendiri dlm apajua bidang yg mahu kita ceburi

N.A.Z said...

right! inspiring story that should watch by everybody.indeed!