Wednesday, 28 September 2016

Sunday, 15 November 2015

He change everything whats related me to him.

It seems like he slowly move on,huh?

Aku aje yg masih mengharapkan sesuatu yang belum pasti. Bodohnya.

Monday, 12 October 2015

ayubXakma wedding

Assalamualaikum!

weeeeeee. it's been 3 weeks after the wedding and i just want to write about it. hiks. nevermine,i just want to share the story.

majlis nikah dan kendurinya berlangsung pada hari ahad 20hb.9.2015 tapi aku pegi malam 19hb tu. gigih ko tau tak aku nak dapatkan tiket ke kuantan masa tu?! dengan banyak tiket habislah. dengan sampai sampai lambat lah. dengan penjualnya macam apeee aje. bas silaplah. macam-macam lagilah. iyelah,musim nak raya haji kut,memang habislah citer dia kan. gigih nau aku ni. sebab dah confirm dengan ammar. padahal boleh je kalau tak datang,aku bukan sesiapa pun. the event still held even i if im not there :p . then, sampainya pagi 19hb tu dalam pukul 8am. ammar ambil,tinggalkan aku dekat rumah dan dia terus pergi ke tempat penyembelihan lembu dekat batu 6 kalau tak silap aku. dia tinggalkan aku amongst his family T_T . mentang aku mudah blend in,sedih. agak kekok jugak sebenarnya nak jumpa dia 1st time after what had happen to us. tak tau nak act macam mana. hahha

sampai je dekat rumah dia, i was like ,'ohmaigod!' . paklong,maklong entah sape lagi makcik pakcik dia pun aku lupa *hahahah*  semua pandang macam pelik. hahahah, pehtu dia tinggalkan aku aje. CIS! long time haven't meet makcik,sampai je rumah terus cium peluk. hahaha menantu pilihan,huh? habis sesi mengubati perasaan rindu masuk rumah,makan dan terus tolong the bride-to-be. buat hantaran! hoyeah,i loike. main bunga. an hour later semua sedara mara, termasuk tok dia sampai and TADAA! muahahahahhaaha bermulalah sesi kenal mengenali 'kawan adik ammar'. oyeah,he's the youngest in the family ;) . MALU!

Malamnya tu adalah majlis berinai ngan tahlil sikit. kutlah, aku pun tak pasti. hahaha,bukan rumah aku. dah habis majlis semua tu dalam pukul 11 kut aku ngan ammar jadi tukang cuci pinggan mangkuk. how sweet it is the 'love bird'? lol . aku dengan tak cukup rehatnya gagah betul bekerja dekat rumah bakal mak mertua yang entah jadi ke tak. dalam hampir ke pukul 3 aku masuk bilik dah nak tido. tak lalu wei! lagipun aku malulah nak masuk bilik mak ayah tido. kut rumah sendiri bolehlah. tu aku tunggu kak ina masuk dulu then baru aku ikut. huhuu. kak nis ngan alya tido dah,letihkan. dan!!!! pagi tu aku sedar yang makcik tido sebelah. huhuuuuu aku harap aku tak berdengkur time tu *tutup muka*

HARI MAJLIS

it's 20th September. bangun tu terus kemas rumah *dah macam rumah aku aje*. since the solemnization will be at 10, kul 9 aku mandi dah. then mekap apa semua bagai then siap! and it's my first time see my baby boo in samping and that is his first time wear it!!! infront of me. i is crying. aku yang tolong pakaikan. seriyes,dah macam laki aku dia tu. hahah, tak sia-sia aku tengok abah ngan abang selalu pakai samping. boleh tolong dia. *nangis lagi*

                                          

iloveyou.
 in our 1st photo in same colour of baju! haha and i know it's #tooobvious

ps; abaikan pemandangan belakang tu. 

masa nak nikah tu sepatutnya aku duk kat tepi-tepi aje nak tengok entah macam mana makcik boleh suruh aku duk kat tepi kak ma jap untuk kasi tisu je pun . dan kak ma pun boleh suruh aku temankan dia. what?! bridesmaid bidan terjun kah? HAHAHA  dan tibalah masa yang dinanti-nanti,nikah time! okay this time aku dah blah. ammar suh. hewhewhew. lepas tu aku blah dah. buat kerja sendiri, lepak dengan makcik-makcik dia.

so,here is the photos!

the solemnization of akma and ayob's.



Obviously this is mother to the bride and mother to man that i love most. *aku harap ko tak baca blog ni,mar*


percaya dop yang aku jadi pembantu mak ayah kasi goodies bag to guest and ada orang ingat aku anak dorang. whoaaaaa aku pun iyekan aje. haha,kak in pun iyekan aje. malu lah. dan tahap dorang anggap aku macam family sampai suh aku pegang henbag? aku speechless.




the flower in the family. except the shortest girl in the middle. she just an outsider. doakan supaya im going to be one of the family tau. muah!

outdoor! 


 

time ni baru sampai dekat taman bandar. 


and this is the best photo! aku suka!!!! kena pulak aku ngan ammar ni. hikhik. 

nak aku belanja satu gambar? nah!


pre wed shoot? kahkahkahkah

tu je kot. gambar kak ma nya takde,gambar aku pulak yang melebih. hiks.



ps; courtesy photos from the official photographer yra syahirah. google her artwork and you'll amazed with her masterpiece. sangat cantik dan berbaloi.

till then,we'll meet again.







Tuesday, 8 September 2015

14 songs in one love story


This love is like a wonderland to me. Our story has its bad blood and new romantic too. Do you still remember how you get the girl? i wish you would. I know places we can hide and the world is ours. But then i wondered, 'Where do we stand? what are we?'. the answer maybe it's out of the wood. 


You know you are in love when most of your style influenced by the loved ones.Though we are clean, your name still written in the blank space. Nothing last forever, my request is let me be in your wildest dream.



Now, all you had to do was stay...