Sunday, 12 February 2012

19 rabiul 'awal 1433

Assalamualaikum 

oke ada sejam lagi sebelum masuk hari baru.aku pasti sangat yang korang semua tak tahu atau tak ambil tahu mengenai tarikh di kalender hijri,kan?yang korang hanya tau bulan muharam,safar,rabiul 'awal,...............,zulhijah(nyanyi sambil pegang tangan).tak pun just sebab dekat calendar have mentioned when Maulidur Rasul,Isra' Mikraj and etc baru kita tau on that day berapa haribulan in hijri calendar.right?ala jangan malu nak mengaku la sebab aku pun one of them.shame on me :( tapi setiap kali selepas peristiwa besar dalam islam berlaku baru aku akan follow tarikh islam dalam beberapa hari.then lupa balik.heh~

Tetapi setiap kali lepas aje tarikh 12 rabiul 'awal(maulidur rasul) pasti aku akan mengira tujuh hari kemudian which is 19 rabiul 'awal bersamaan hari ini.hehehe tarikh bermakna kot dalam hidup ni.ate kalau tak ada tarikh ni tak hidup la aku.well,actually this is my birthdate in hijri calendar.so i'm officialy 18years old!!!warghwarghwargh im growing up la even though my physical not showing that.haih~

Ramai tak percaya hari ni birthday aku sebab mostly dorang hanya tau aku lahir bulan ogos.maka semua tunjuk muka blur.hehehe lastly aku yang paksa dorang wish.muka tak tau malu kan >.<  ala dengan orang yang aku rapat aje.tak kesior awok nak canang dekat satu dunia.awok ni bukan sesiapa pun.budak biasa yang menumpang dekat rumah mama abah aje.

So kepada anda-anda semua sila take note dan tulis dekat planner anda bahawa 19 RABIUL 'AWAL is my birthdate,oke? huwarghuwarghuwarg memain aje.oke,tak kelaka pun.btw,dah baca silalah wish oke.----> oke sungguh aku menyampah dengan diri sendiri.

AGAIN:

selamat ulang tahun ke-18



aku lahir 19 rabiul 'awal 1415.kepada sesiapa yang lahir sama tahun dengan aku,aku ucapkan "hai,assalamualaikum.kita sebaya :)"

anda boleh check your birthdate in hijri here.

as-salam 'alaik

2 comments:

cikgu Naman said...

oh..selamat hari lahir..moga murah rezeki panjang umur..

p/s : memerlukan sokongan kawan² blogger dengan like, komen entri
http://denaihati.com/iphone-4s-gadget-impian-cikgu-naman

T.kasih

sabry oppa said...

wow! singgah sini...
blog ni nice sgt! n entry yang cool..
nice ") nice ") like :) like :)
i follow you...
follow sabry oppa jugak...
Selamat berblogging..
Maju Jaye... nice to meet you...